The ultimate festival calendar featuring events from over 600 festivals across the UK and Europe. Updated daily – if your event isn’t listed e-mail a link to your Facebook events page to: hello@festivalflyer.com

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Shantytokt til Shetland Folk Festival.

May 1, 2019 @ 4:00 pm - May 7, 2019 @ 10:00 am

Vi fortsetter braksuksessen med shantytokt til Shetland Folk Festival! Lær å seile og synge ekte sjømannsviser på ferden over Nordsjøen! Vi ankommer Shetland syngende og blir en del av musikkfestivalen i Lerwick.

Et shantytokt med Statsraad Lehmkuhl er en unik og veldig sosial opplevelse. Mange av medseilerne blir venner for livet etter å ha delt opplevelser om bord! Etter to spennende og lærerike døgn i Nordsjøen, med opplæring i både shantysang og seiling, klapper vi syngende til kai i Lerwick og blir en del av Shetland Folk Festival.

Én gang i året sørger denne populære festivalen for at Shetlands eneste by fylles opp med tusenvis av musikkentusiaster fra mange land. Det blir arrangert konserter om bord på skipet, ofte med fulle hus, topp stemning og dansing på stordekk! Du kan også oppleve store konserter i idrettshaller eller stikke innom de lokale pubene i Lerwick, der både internasjonale og lokale musikere møtes til uformelle “jam-sessions” i lystig lag. Ikke sjeldent stemmer også medseilerene fra skipet i med en shanty eller to! Stemningen på disse uformelle pubkonsertene er helt spesiell, og kan anbefales til alle som er glad i god musikk og gode folk!

Hjem igjen
Full av gode inntrykk setter vi seil mot Bergen igjen. Nå skal det seiles! Du kan utfordre seg selv ved å klatre i riggen, hvis du vil. Alle går firetimers vakter 2 ganger i døgnet, sammen med sine faste lagkamerater. Vaktene innebærer bl.a. at du står til rors og styrer skipet, holder utkikk og går brannvakter. Å heise opp til 2000 kvadratmeter med seil er tungt, men veldig moro! Og den jobben gjør du side om side med dine medseillere. Uten dere er det faktisk ikke mulig å seile skipet! Og naturopplevelsen du får om bord på et seilskip er helt spesiell. For ute på havet, når motoren slås av og den eneste lyden du hører er vinden i seilene og havets dønninger – den er rett og slett litt magisk. Om natten sover du trygt i hengekøyer, side om side med lagkameratene, slik sjøfolk har gjort på Statsraaden i mer enn 100 år. De aller fleste opplever denne formen for hvile som svært avslappende. Særlig hvis det er høy sjø, fungerer hengekøyen som en gyro og tar av for sjøgangen.

Syngende i masten
Det heter fra gamle dager at “A singing ship is a happy ship”. Shanty var sjøfolkets arbeidssanger som skulle inspirere til maksimal innsats. Vår egen direktør, Haakon Vatle, er fast shanty-intstruktør om bord. Han har, så vidt vi vet, Norges eneste mastergrad i shanty! Han har selv i en årrekke jobbet som mannskap om bord på Statsraad Lehmkuhl. Under hans ledelse synger alle snart shanty med stor overbevisning! Med taktfaste rytmer og felles sang skulle også ankomsten til havnene fra gammelt av markeres med høylytt sang. En kraftfull shanty fra mannskapet viste alle at på dette skipet var det godt å være! Vi avslutter alltid disse toktene og innseilingen til Bergen med stolte medseilere som står i mastene og synger shanty for full hals! Kun en sjelden gang, når været er svært dårlig, må vi stå over dette høydepunktet. Mange av medseilerne sier i etterkant at akkurat disse inntrykkene er noe av det de husker aller best fra toktet. Og mange kommer tilbake, år etter år, for å oppleve den magiske stemningen og knytte nye vennskapsbånd på shantytokt med Statsraad Lehmkuhl.

Vi kan ikke love deg godt vær over Nordsjøen, men vi kan garantere at denne turen, den glemmer du aldri!

Details

Start:
May 1, 2019 @ 4:00 pm
End:
May 7, 2019 @ 10:00 am
Event Tags:
Website:
https://booking.lehmkuhl.no/Tour/132

Venue

Seilskipet Statsraad Lehmkuhl
Bradbenken 2, Skur 7
Bergen, 5003 NO
+ Google Map

Leave a Reply

%d bloggers like this: